Online webinar/talkshow met ondernemers in Leisure en Toerisme industrie: Aandacht voor de toekomst

Inmiddels beleven we al ruim een half jaar de coronacrisis.
In de eerste periode hebben we (Innovationsquare Breda University, en Myrian Ermes) drie webinars georganiseerd om u als ondernemer of organisatie te ondersteunen met kennis en inspiratie. Wij blijven dat doen!

Dit keer hosten we een talkshow met ondernemers. Met hierin aandacht voor de toekomst, welke strategie kan u volgen? Bovendien hebben we inspirerende best practices.

De gratis webinar vindt plaats online, op donderdag 12 november van 15.30 – 18.00, dus save the date of schrijf u alvast in.

Inschrijven kan door uw naam, organisatie, emailadres en branche te mailen naar innovationsquare@buas.nl

Het programma ziet er als volgt uit

15.30 uur; Welkom door de host: Tijs van Es (innovation square Breda Univerisity)Goof Lukken en Myrian Ermes praten de deelnemers bij over strategie voor het komende seizoen.

Ook is er aandacht voor de actualiteit rondom Corona: Laura Conradi van Never Ever Blue praat ons bij over hoe zij een cruciale rol gaan spelen in de regio Eindhoven

16.00 uur: Niels Meijssen Co-founder & CEO, Beter boeken, hoe de corona crisis leidt tot een eerlijker boekingssyteem

De online boekingsmarkt voor hotelovernachtingen is kapot. Hotelgasten worden verleid met onduidelijke aanbiedingen en onder druk gezet met namaakschaarste. Ook hoteleigenaren worden in de greep gehouden door grote boekingssites. Want de vindbaarheid van hotels op deze sites is niet vanzelfsprekend. De hotels moeten alsmaar hogere commissies betalen en opereren onder constant veranderende voorwaarden. Wij willen deze markt voor iedereen beter maken en andere branches inspireren hetzelfde te doen.

Onze missie: het gemak van een goede boekingssite, met de voordelen van direct bij het hotel boeken. Herken je dit? Je zoekt een hotel via verschillende vergelijkingssites. Zodra je jouw keuze gemaakt hebt, boek je rechtstreeks bij het hotel. Want je hebt liever direct persoonlijk contact met het hotel waar je die fijne vakantie gaat hebben. Het project staat nu in de steigers en de crowdfunding is gestart.

16.15 uur uur: Erik Kroon, van Sos Events

Als oprichter en directeur van verschillende bedrijven in de dagrecreatie en bedrijfsevenementen zit ook Erik in de hoek waar klappen vallen. Met zijn klimbossen, de organisatie van bedrijfsuitjes, verhuurwinkels en Escape Tours door heel Europa moest er creatief worden nagedacht. Met zijn nieuwe Online Social Games, waarvan de Escape Room @ Home een groot succes is gebleken, heeft Erik snel kunnen schakelen en innoveren. Een typisch voorbeeld van een ondernemer die snel kan omdenken.

16.30 uur: Danny Paerl: Glamp Outdoor Camp Veluwe

Van een prachtig stuk natuur naast zijn bungalowpark maakte Danny in een aantal weken een prachtig Glamping. Deze trok nieuwe doelgroepen en werd een groot succes.Hij werkte hierbij samen met een leverancier van accomodaties die normaal veel op festivals werkt. Het verhaal van Glamp Outdoor kan je inspireren om ook te innoveren en samen te werken.

16.45 uur: Peter Derks van de De Spijsbereiders

Spijsbereiders is een creatief bureau opgericht doorPeter Derks en Roland van Balen in 2013. De foodwereld mist in de ogen van de Spijsbereiders karakter. De wereld van food is onderhevig aan vele trends en ontwikkelingen. Op al deze ontwikkelingen wordt nu zo veel ingespeeld, dat hierdoor constant eenheidsworsten ontstaan. De Spijsbereiders werken aan eigenzinnige en daardoor tijdloze concepten. Samen gaan we een bijzondere stempel op de foodwereld drukken. Dit doen we door actief te zijn met nieuwe producten en concepten. Soms in eigen beheer, soms in een samenwerking en soms in opdracht van ondernemers die niet bang zijn anders te denken.

Tijdens de corona 

Tijdens de corona hebben de Spijsbereiders niet stilgezeten en zijn ze met nieuwe initiatieven gekomen zoals Pop-up terras de Kemping, Pop-up visrestaurant Strandje Beton en hebben ze zich volop gericht op hun take away concept; Oven Aan, Kom Eraan. Waarmee ze de samenwerking hebben gezocht met restaurants en keukens die op dat moment dicht moesten door de maatregelen

17.00 uur: Vragen en discussie en de mogelijkheid om met deelnemers in contact te komen

18.00 einde van de webinar