Hieronder enkele voorbeelden van Vrijetijdskennis uit de praktijk.

Media

Medewerking aan publicaties in vakbladen, zoals Recreatie & Toerisme of de Recreavakkrant maar ook aan publieksmedia zoals het Brabants Dagblad of de gemeenschapelijke Persdiensten, radio en TV-programma’s (o.a. NOS, RTL en van de regionale omroepen zoals Omroep Brabant. Onze experts kunnen u een neutrale en objectieve mening geven over ontwikkelingen in de leisure en vrije tijd. Of het nu gaat om een filosofische invalshoek of een professionele bril. Onze experts geven graag hun mening en visie. Regelmatig publiceren wij ook de VrijetijdsTrends, die media als content gebruiken.

Imagineering en concepting

Deze nieuwe term staat voor het creëren van belevingswerelden. Het Disneyconcern was een van de eerste organisaties die imagineering centraal stelde. De filosofie is echter zeer breed toepasbaar. Specialisten van Vrijetijdskennis waren betrokken bij de ontwikkeling van diverse dagattracties, verbijfsaccomodaties en horeca-objecten in zowel in Nederland als internationaal. Graag zetten wij onze creatieve kennis in en ontwikkelen wij met u goede concepten. Tevens hebben wij diverse vernieuwende leisureconcepten ter ontwikkeling klaar liggen. Voorbeelden zijn een horecaconcept, een citymarketing-concept, thematours, marketingconcept en dagattractie concept.

Consultancy

Bent u zoek naar een sparring partner of wilt u een nieuw bussiness-model? Wilt u advies op het gebied van marketing of communicatie of worstelt u juist met uw strategie en positionering? Vrijetijdskennis beschikt over een ruim netwerk van mensen met een ruime en brede ervaring. Aan onze diensten zijn vaak relatief lage kosten verbonden omdat wij ‘op maat’ werken. Afhankelijk van uw vraagstuk vormen wij het ideale team zonder veel ‘overhead’. U kunt altijd contact opnemen met ons voor een vrijblijvende kennismaking en/of offerte voor de inzet van onze expertise. 

Speker(s), workshops, training

Vrijetijdskennis en in het specifiek, VTK-oprichter Goof Lukken, is een veel gevraagd spreker over vrije tijd, toerisme, leisure, trends en hospitality. Daarnaast verzorgt verzorgt Vrijetijdskennis ook workshops op het gebied van: Leisure-ontwikkelingen, Belevingseconomie en imagineering, VrijetijdsTrends, Marketing en Social Media in leisure, Gastvrijheid/Hospitality, Omgang met de media, crisiscommunicatie, mediatraining, (case-)onderwijs toerisme recreatie en marketing o.a. voor de NHTV of branche -organisaties zoals Recron. Per 1 oktober 2015 is Goof Lukken een faculty member van de Speakersacademy. Hij is daar exclusief te boeken voor meer info en aanvragen klikt u op deze link. Wilt u een lezing ‘op maat’ neem dan contact op met Vrijetijdskennis. 

Nieuwe workshops

 • Vakantiegeluk en VakantieBlues, waarom worden we gelukkig van vrijetijd en hebben we de blues erna.
 • Wij doen het ZOO! Dierentuinen als moderne organisaties voor betekenisvolle beleving en conservatie.
 • Beleving en betekenis: Hoe geef je aan beleving ook een betekenis voor de gast?
 • Senioren en trends: Wat boeit senioren en welke trends zijn specifiek op hen van toepassing?
 • VrijetijdsTrends…wat kunnen we daar mee?: Hoe pas ik de trends toe op mijn bedrijf?
 • Ontwikkelingen en trends in de dag/verblijfsrecreatie: een overzicht van de nieuwste producten op het gebied van leisure.
 • Strategische positionering van de Nederlandse Dierentuinen: Wat zijn passende toekomstscenarios voor attracties of de verblijfsrecreatie.
 • De grote toestroom van buitenlandse toeristen: Hoe kunnen steden en bestemmingen deze in goede banen leiden?
 • Retailers moeten verleiden en beleving bieden, de toekomst van winkels en binnensteden?
 • Dagattracties en toegankelijkheid, geen drempels maar beleving.

Edutainment

Spannende en leerzame tochten door dierentuinen, workshops koken en chocolade maken, rollenspelen, thema-evenementen voor diverse horecagelegenheden, campings, bungalowparken en dagattracties.

Entertainment/events/concepten

Themafeesten, congressen, presentaties, concepten, thema-activiteiten voor kinderen met een verhaal en diverse typetjes als vertellers en begeleiders (thema’s als disco, piraten, western, liefde). Op dit moment hebben we diverse concepten die bruikbaar zijn voor zowel campings, bungalowparken, horecabedrijven, leisure of retail. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Activiteiten

We hebben een scala aan vernieuwende activiteiten die we aan onze workshops kunnen koppelen maar ook als klein event kunnen neerzetten:

 • Discgolf Golfen met een frisbee, perfect als ontspanning tijdens uw vergadering of training. Voor ieder doelgroep toepasbaar!
 • CabaretDJ Uw sprekers of evenement worden opgeluisterd door een DJ die passende muziek draait. De DJ gaat interactief met de groep en de muziek aan de slag.
 • Familiedisco Geen kinderdisco maar ook geen danceclub voor volwassenen, de familiedisco is voor de hele familie, jong en oud, voor drie generaties feest!