Succesvolle webinars over leisure in de 1,5metersamenleving

De Coronacrisis heeft voor leisure-ondernemers grote gevolgen. De meeste bedrijven zijn dicht, beperkt geopend of hebben inventieve concepten moeten introduceren. Onze regering overweegt de intelligente lockdown op termijn te gaan versoepelen. We zijn nu in de fase beland van de slowly opening up. Wat zijn dan de gevolgen voor ondernemers en hun bedrijf? 

Breda University Of Applied Sciences (met docenten Goof Lukken en Klaus Hoven) en hospitalitydeskundige Myrian Ermes verzorgden twee gratis webinars over ‘Leisure in de 1,5 metersamenleving’. Na de eerste webinar vond ook een viertal roundtables met deelsectoren zoals (events, dag- en veblijfsrecreatie en de reiswereld) plaats waar ook studenten en docenten dieper in gingen op de uitdagingen die ondernemers nu hebben.

In het totaal namen meer dan 120 ondernemers deel aan de webinars. Hieruit blijkt dat de informatiebehoefte in deze tijd van crisis hoog is. Omdat de eerste webinar binnen twee dagen volgeboekt was, werd een tweede georganiseerd. In de komende week gaat Breda University nadenken over het vervolg. Docent Goof Lukken hierover: “We merken dat er onder ondernemers een groet behoefte is aan actuele informatie, duiding, inspiratie en discussie. Dit willen we graag faciliteren. Naast de round tables en de webinar hopen we ook dat studenten mogelijk ondernemers kunnen helpen. Zij hebben een frisse en creatieve blik. Zodra we meer informatie hebben over het vervolg zullen we dit uitgebreid communiceren”.

De slides van de webinars zijn te vinden op Slideshare:

Webinar 1 (24 april 2020)

Webinar 2, met actuele aanvullingen (1 mei 2020)

NRIT publiceerde een mooie samenvatting van de eerste webinar